Aktivnosti

Golte

Izkusite Golte pozimi in uživajte v odlični smuki, v poletni sezoni pa se podajte na raziskovanje krajinskega parka po eni izmed številnih označenih poti.

Funpark Menina

Želite počitnice preživeti aktivno? Kamp Menina je idealni počitniški in športni kotiček z adrenalinskim parkom za male in velike.

Beli zajec šport

Avtentično doživetje gora in narave predstavljajo vodene kolesarske ture podjetja Beli zajec. Nudijo tudi najem koles in polo smučanja v zimskem času.

Logarska dolina

Doživite Logarsko dolino, eno najlepših alpskih ledenih dolin v Evropi, in se prepustite čarom mnogih znamenitosti, kot sta Slap Rinka in Orlovo gnezdo.

Terme Topolščica

Privoščite si oddih v srcu narave, v turističnem centru z visokokakovostno ponudbo in zdravilnimi učinki termalne vode ter uživajte v brezskrbnih sončnih dneh.

Muzej premogovništva

Spustite se po 160 metrov globokem rudniškem jašku in si oglejte skrivnosti podzemnega rudarskega življenja.

Snežna jama

Sprehodite se po 10 do 12 milijonov let stari, najvišje ležeči turistični jami v Sloveniji in si oglejte čudesa, ki jih ponuja prečudovit podzemni svet.

Paintball Borseka

Na 900 metrih nadmorske višine, na najvišje ležeči kmetiji v občini, vas na 10 tisoč kvadratnih metrih čaka nepozabna izkušnja paintballa.

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero velja za eno najlepših naravnih jezer, v zadnjih letih pa postaja priljubljena točka za poletno osvežitev, rekreacijo in sprostitev.

Fontana piv Zeleno zlato

Naredite požirek iz prve fontane piv na svetu, ki je srce druženja za domačine in obiskovalce v mestnem parku v Žalcu.

Jama Pekel

Sredi Spodnje Savinjske doline se nahaja eden največjih biserov naše zelene doline. Kraški jami so ime Pekel nadeli naši predniki, ki so nad vhodom videli podobo hudiča.

Mozirski gaj

Izgubite se med cvetličnimi gredicami, raziskujte etnografski muzej na prostem. povzpnite se na razgledni stolp, otroke pa navdušite z obiskom Začarane vasi.

Naužite se

Mirno področje, veliko prostora za igro otrok, bližina smučišča, term, Mozirskega Gaja (park cvetja), možnost sprehajalne poti po lastnem gozdu, možen voden obisk kmetije Levec, Ranč Veniše (jahanje konjev), doživetje tradicionalnih praznikov (pustovanje, Ovčarski praznik, martinovanje, silvestrovanje na prostem, …, bližina igrišča, kolesarske poti.